De Volmer 119, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 400 m3
 • Woon opp.: 83 m2
 • Perceel opp.: 187 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: aangebouwd steen  carport  (1)
 • Tuin: 110 m2
 • Hoofdtuin: 51 m2 , ZUIDWEST
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: twee onder een kapwoning
 • Bouwjaar: 1984
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: gedeeltelijk dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Eerst even de handen uit de mouwen…
Ruime helft-van-dubbel op mooie hoekkavel in ’t Wolferink

Deze ruime helft-van-een-dubbel is gelegen op een hoekkavel aan de rand van de wijk ’t Wolferink. Een mooie plek in een prettige buurt. Dit huis behoort echter niet tot de categorie ‘instapklaar’. Onder andere de keuken en de parketvloer op de begane grond zijn aan vervanging toe. Eerst even de handen uit de mouwen dus, maar dan kun je je nieuwe thuis wél helemaal naar je eigen smaak restylen. En dan zit je wel op een hoeklocatie, mét leefruimte, een tuin en een ruime stenen garage met carport.

Fijne plek om op te groeien
Het is alweer 24 jaar geleden dat Harry en Ingrid hier neerstreken, samen met hun twee jonge kinderen. “We zochten een huis met ruimte, een fijne plek voor met name onze kinderen om op te groeien. Dat hebben we hier zeker gevonden! Maar de jongens zijn ondertussen uitgevlogen en wij willen kleiner gaan wonen. Die kans kwam onlangs op ons pad. En dus maken we plaats voor nieuwe bewoners die een huis zoeken. Net als wij destijds.”

Jezelf zijn
Bij de bezichtiging voelde het meteen goed. En nadat ze er gingen wonen, ontdekten ze dat ze een heerlijke buurt terecht waren gekomen. “Je kunt hier lekker jezelf zijn. De sfeer is gemoedelijk, mensen staan klaar voor elkaar als dat nodig is. En wie zin heeft kan meedoen aan het jaarlijkse buurtfeest. De laatste jaren zijn hier steeds meer jonge mensen komen wonen. Meest starters.”

Oprit, carport & hal
De Volmer 119 beschikt over een eigen oprit met een flinke, van inbouwspots voorziene carport. Ook de aangrenzende voortuin is verhard, om ruimte te scheppen voor de auto’s en motoren. “Met twee zoons…. Dan krijg je dat.” Via de voordeur kom je de L-vormige hal binnen. Hier is een nette toiletruimte (met fonteintje), meterkast en plek voor de garderobe. Ook is hier een buitendeur die toegang geeft tot de achtertuin. Maar wij nemen eerst een kijkje in de woonkamer/open keuken.

Open keuken & living
De open keuken, een U-opstelling bevindt zich aan de achterzijde van het huis. Door de raampartij (met ventilatierooster) boven het aanrecht kijk je de tuin in. De koelkast en oven zijn twee jaar geleden vernieuwd. Er wordt gekookt op gas (6-pits, rvs). Maar zoals gemeld: de keuken vraagt om modernisering. Ook de eiken parketvloer waarmee de keuken en aangrenzende woonkamer zijn afgewerkt is ‘op’. De living is ruim. Op de overgang met de keuken is plek voor een lange eettafel. De zithoek is ingericht aan de straatzijde. Verder is er een handige vaste (trap)kast.

Eerste verdieping
Terug naar de hal en dan naar de eerste verdieping. Hier zien we drie slaapvertrekken, alle belegd met laminaat. De aan de achterzijde gelegen ouderkamer (met schuifkastenwand) is zonder meer ruim. Slaapkamer nummer twee bevindt zich aan de straatzijde en is eveneens ruim. Ook de kleinste van de drie kamers, in gebruik als werk/hobbykamer, is beslist niet krap. De inpandige badkamer is uitgevoerd in de kleuren terra en lichtbeige. Er is een inloopdouche, een wastafel en een toilet. Verder is hier de wasmachineaansluiting.

Zolderetage
Nu naar de zolder, via een houten open trap. De hoogste etage van dit huis is opgedeeld in een voorportaal met aangrenzend een extra (slaap)kamer. In het voorportaal, dat deels fungeert als opslagruimte, zijn de cv-ketel en droger geïnstalleerd. Het ruime slaapvertrek is voorzien van een Velux tuimeldakraam. De vloer is belegd met laminaat. Achter de knieschotten vind je extra opbergruimte. De balken van de (afgetimmerde) kapconstructie zijn deels zichtbaar. “Op vergelijkbare huizen in de buurt zijn één of twee dakkapellen geplaatst. Dat geeft véél extra ruimte. Wij hadden die behoefte niet.”

Garage & achtertuin
Tot De Volmer 119 behoort een ruime aangebouwde stenen garage. Plek genoeg voor de fietsen en een werkbank. De boeien van de garage en carport zijn van een weersbestendig materiaal. In de voorgevel zit een kanteldeur. De loopdeur in de zijgevel van de garage komt uit in de geheel omsloten achtertuin. Op een kleine borderrand en een bloesemboom na is de tuin geheel verhard. Handig is de houten poort aan de zijde van de Warfriet, de achterom. Hier zijn ook meerdere openbare parkeerplaatsen.

Tenslotte
De begane grond van dit huis is voorzien van dubbelglas. De houten gevelbekleding aan de achterzijde vraagt om een schilderbeurt, maar het hout op zich is in goede staat. “Iets verderop is De Vomer doodlopend. Alleen bestemmingsverkeer komt hier voorbij. Een drukke weg is dit dus niet.” Letterlijk om de hoek (aan de Warfriet) is een groot speelveld gelegen. En er zijn meer openbare speelplekken in de wijk. Een basisschool bevindt zich op loopafstand. Ook voor honden zijn er voorzieningen. Onder andere een recentelijk aangelegd losloop/speelterrein. De leefomgeving is behoorlijk groen. Bovendien ben je van hieruit vlot op het platteland. De ontsluiting op de Westsingel, onderdeel van de ringweg rond Haaksbergen, is prima. “Met de fiets ben je binnen tien minuten in het dorp. Handig met boodschappen doen.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1984
- perceeloppervlakte 187 m²
- inhoud circa 400 m³
- energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.