Distel 5, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 319.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 413 m3
 • Woon opp.: 118 m2
 • Perceel opp.: 213 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
 • Garage: geen garage 
 • Tuin: 65 m2
 • Hoofdtuin: 50 m2 , ZUIDOOST
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: tussenwoning
 • Bouwjaar: 1995
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 4
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Rustig gelegen, privacy
Ruime onderhoudsarme tussenwoning in De Hassinkbrink

Distel 5, dat is een heerlijk lichte tussenwoning (1994) uit een blok van drie, gelegen aan een rustige straat in De Hassinkbrink. Vlakbij het (rode) Raapad, de handige fietsverbinding tussen de wijk en het Haaksbergse dorpshart. Een buurt ook met verschillende speelterreintjes.
De erker geeft dit onderhoudsarme huis een leuke uitstraling. De huidige bewoners vielen voor de ligging, de woonkeuken en de vrijheid aan de achterzijde. “Het voelde meteen goed bij de bezichtiging! In dit huis zagen we alle potentie voor jarenlang woonplezier. Van een bovenwoning naar een huis met een tuin: dat was voor ons een hele vooruitgang. En lopend met de wandelwagen ben je zó in het dorp met de winkels. Kortom: een perfecte plek voor ons als jong gezin.”

Hal & living
Langs de bescheiden voortuin lopen we naar de (privacy)glasrijke voordeur die de hal aangenaam licht maakt. Hier is de meterkast ondergebracht. Een deur verder komen we in de vrij ruime living, ook weer lekker licht. De laminaatvloer in de hal (greywash houtlook) loopt door richting living. Het plafond is afgewerkt met een sierlijst. De huizen aan de overzijde van de straat staan op enige afstand. Dat schept een gevoel van vrijheid. Een gebogen toog vormt de scheiding tussen living en aangrenzende woonkeuken. De ruimte hiervoor is ontstaan door uitbouw van de achtergevel.

Woonkeuken
Dankzij de glasrijke achtergevel is ook de met antracietkleurige plavuizen belegde woonkeuken aangenaam licht. Het vertrek heeft airco én vloerverwarming. De lange wand is afgewerkt met Easy Clean-muurverf. “Superhandig in de keuken, zo is gebleken. Vooral met kleine kinderen…” De keuken op zich, een U-opstelling, is uitgevoerd in modern-landelijke stijl, met lichte fronten en een werkblad van zwart graniet. Koken gebeurt op inductie. “Naar onze smaak is de keuken een tikje gedateerd, maar het is nu aan de volgende bewoners om daar iets mee te doen. In elk geval is er meer dan genoeg werk- en opbergruimte. En dat is hartstikke fijn. De keuken is een fijne plek om te zitten. Bijvoorbeeld om een spelletje te doen. Of een drankje met vrienden. En wie kookt, is dichtbij de mensen aan tafel. Wel zo gezellig. En zomers zetten we de tuindeuren open.” Overigens hebben de dubbele openslaande tuindeuren een in het (dubbel)glas geïntegreerde roedeverdeling.

Achter-entree, tuin & berging
De plavuizenvloer en vloerverwarming lopen vanuit de keuken door in de aangrenzende achter-entree. In deze hal vind je de keurige toiletruimte, tijdloos uitgevoerd in neutrale kleuren, met hangtoilet en fonteintje. Ook is er een handige schuifkastenwand. Een buitendeur geeft toegang tot de tuin. Nu we hier toch zijn: de geheel omsloten, onderhoudsvriendelijke achtertuin is deels belegd met XL donkergrijze betontegels en deels met kunstgras. De half-vrijstaande stenen berging (met houten aanbouw) achter tegen de erfscheiding, strekt zich uit over de volle breedte van de kavel. Er is ruimte voor fietsen en het opbergen van spullen. Onder de overkapping is de achterom: een afsluitbare houten poort. Deze komt uit op een gemeenschappelijk tegelpad dat tussen de huizenrijen.

Slapen & baden
We gaan een verdieping hogerop. Aan de overloop grenzen drie lichte slaapkamers. De ramen hiervan zijn deels voorzien van privacy-folie. De twee slaapvertrekken aan de achterzijde zijn vrij ruim. De aan de straatzijde gelegen ouderkamer is méér dan ruim. De van inbouwspots voorziene badkamer is aangesloten op het centrale afzuigsysteem. Er is een ligbad, een inloopdouche met glazen deur, een dubbele wastafel met wit badmeubel en een hangtoilet. De uitvoering in antraciet (vloer en deel van de wanden) en wit geeft de keurige badkamer een eigentijdse en tegelijk tijdloze uitstraling. Voor extra ventilatie zorgt een uitzetraam.

Zolder
Achter een deur op de overloop bevindt zich de trapgang naar de zolder. Dit is nog één grote met laminaat belegde ruimte, met hoge nok en Velux tuimeldakraam. Achter de knieschotten (met schuifdeuren) is opbergruimte gecreëerd. Een mooie extra kamer behoort hier absoluut tot de mogelijkheden. De zolderetage heeft een kleine maar handige vliering. Ook is er een wasmachineaansluiting en is hier de technische unit van de centrale afzuiging geïnstalleerd.

En dan nog even dit…
Distel 5 is – op de houten tuindeuren na – geheel voorzien van kunststof buitendeuren, -kozijnen en (draaikiep)ramen (met dubbelglas en ventilatieroosters). Ook de boeien zijn van een weersbestendig materiaal. Buitenschilderwerk is er dus nauwelijks. Wel vraagt het huis hier en daar om wat onderhoud, met name wat betreft hang- en sluitwerk. “Het is een behaaglijk huis, je zit er lekker tussen.”
“In deze buurt wonen veel gezinnen met kinderen. En die zoeken elkaar ook op om te spelen. De onderlinge sfeer tussen de buurtbewoners is vriendelijk.” De directe omgeving kenmerkt zich door openbaar groen en weinig verkeer. Dat nodigt uit tot lekker buiten spelen, vlakbij huis of op één van de talrijke speelterreintjes in de wijk. Ook uitlaatplekken voor honden aangelegd. En er zijn voldoende openbare parkeerplekken. In de wijk is een basisschool en kinderopvang aanwezig.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1995
- perceeloppervlakte 133 m²
- inhoud circa 413 m³
- energielabel B

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.