Hondelink 9, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 506 m3
 • Woon opp.: 131 m2
 • Perceel opp.: 456 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen aangebouwd steen
 • Garage: carport 
 • Tuin: 350 m2
 • Hoofdtuin: 270 m2 , ZUIDOOST
Bouw
 • Soort: bungalow
 • Type: geschakelde woning
 • Bouwjaar: 1985
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: muurisolatie, dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 3205
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 2
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Voorbereid op levensloopbestendig wonen
Ruime semibungalow op prachtlocatie in ‘t Wolferink

Houdt u van leefruimte, licht, privacy en een groene omgeving? Deze semibungalow, voorbereid op levensloopbestendig wonen, heeft het allemaal. Dit degelijke huis behoorde destijds (1985) tot een nieuwbouwproject van vijf geschakelde woningen, gerealiseerd door een plaatselijke aannemer. De vriendelijk ogende huizen-in-boerderijstijl zijn voorzien van een wolfsdak. Hondelink 9 onderscheidt zich door de royale bovenverdieping. En door de ruime kavel met natuurlijke tuin die het huis aan drie zijden omzoomt.

Oprit, carport & hal
We beginnen op de eigen oprit, met ruim plek voor een auto. De carport vormt de schakel tussen de huisnummers 9 en 11. Het gangpad (met poort) tussen beide woningen vormt de achterom van Hondelink 9. Wie aanbelt bij de voordeur staat droog. Je ruikt nog de geur van ‘verse’ verf. Alle buitenhoutwerk is namelijk zeer recent geschilderd. De hal achter de voordeur is vrij ruim en licht. Hier zien we de keurige, in lichte tinten uitgevoerde toiletruimte (hangtoilet en fonteintje) en de meterkast. Onder de hardhouten open trap (antislip-strips) is de garderobe ingericht. Vanuit de hal zijn zowel de (beneden)badkamer als de living bereikbaar.

Living
Een deur met roedeverdeling en glas geeft toegang tot de ruime living. Dankzij de glasrijke achtergevel en het smalle hoge raam in de zijgevel ben je hier écht verbonden met de weelderig groene omgeving. Bovendien zorgen de raampartijen voor een mooie lichtinval. Via een openslaande deur (met plissé-hor) loop je zó het terras op en vervolgens de tuin in. Een gebogen toog scheidt de living van de aangrenzende werkkamer. Ook weer een vrij ruim en licht vertrek, dat voorzien is van een elektrisch zonnescherm. Tijdens hete zomerdagen zorgt dit scherm voor schaduw op het hiervoor genoemde terras.

Slapen & baden op de begane grond
Deze werkkamer is vrij eenvoudig te transformeren tot slaapkamer. Dit, in combinatie met de aangrenzende, rechtstreeks vanuit het slaapvertrek toegankelijke badkamer, zou de woning levensloopbestendig maken. De keurige, redelijk ruime badkamer is deels gemoderniseerd. Er is een eigentijdse inloopdouche met een glazen wand, een wastafel en een handdoekenradiator. Ook is er een ventilatieschacht.

Keuken & bijkeuken
Terug naar de living en vervolgens naar de aan de straatzijde gelegen keuken. Een brede toog en een halfhoog wandje met natuursteenafwerking vormen de scheiding tussen de open keuken en de living. Overigens is aan de woonkamerzijde, nabij het raam in de zijgevel, plek voor een lange eettafel. De ruime keuken is belegd met boerenplavuizen in een warme terra-tint. De keuken, een hoekopstelling, is keurig onderhouden. De uitrusting bestaat uit Siemens inbouwapparatuur als een inductiekookplaat, oven en combimagnetron. Het werkblad, voorzien van anderhalve spoelbak, is van graniet. Via de ramen boven het spoelgedeelte kijk je, óver de eigen tuin, de straat in. De keuken heeft veel werk- en opbergruimte. De plavuizenvloer loopt door in de aangrenzende bijkeuken. Naast de vaatwasser staat hier de wasmachine. Ook de cv-ketel is hier geïnstalleerd. Verder is er opbergruimte. De buitendeur komt uit op de oprit.

Bovenverdieping
De bovenverdieping telt drie ruime slaapvertrekken (alle belegd met laminaat), een (tweede) badkamer en een flinke inloopkast. De aan de straatzijde gelegen slaapkamer is ruim, licht en knus. Via een luik met vlizotrap is de geheel afgewerkte bergzolder bereikbaar. Aan de achterzijde bevinden zich twee royale, geschakelde slaapkamers. Deze heerlijk lichte kamers, voorzien van screens, zijn van elkaar gescheiden middels een toog. De aan de overloop grenzende kamer heeft een dubbele schuifkastenwand (met spiegel). Ook achter het van schuifdeuren voorziene knieschot is extra opbergruimte gecreëerd. De aangrenzende kamer heeft twee creatieve vlieringen, bereikbaar via een ‘bibliotheektrap’. Nog meer opbergruimte dus. Een openslaande deur leidt naar het platte dak. Ruimte voor logees, met name de dochters en hun gezinnen, dat was voor de laatste bewoner heel belangrijk. Om die reden liet ze deze etage flink uitbreiden. Zoals gemeld liggen de kamers in elkaars verlengde. Door slimme plaatsing van enkele wanden kunnen hiervan twee afzonderlijk bereikbare vertrekken worden gemaakt. Ook deze verdieping heeft een badkamer, neutraal uitgevoerd in lichte kleuren. Er is een ligbad, een wastafel en een hangtoilet. En dan nog de flinke inloopkast, toegankelijk vanaf de overloop. Deze heeft een tegelvloer.

Tuin
Dat de natuurlijke tuin is gecreëerd door een gepassioneerde tuinvrouw is duidelijk. Heel wat tijd bracht ze door in haar groene paradijsje. Om te genieten vanaf één van de zitplekken. Maar vooral om er in te werken. De achtertuin is opgebouwd uit terrassen, slingerpaadjes, een vlonder aan de waterkant van de ‘wijkbeek’. Met tal van plantensoorten is er (bijna) het hele jaar door bloei. En met een druif en bessensoorten valt er ook nog wat te snoepen. De tuin is speels, ‘spannend’, maar absoluut geen woestenij. Ook vogels voelen zich hier thuis. Tegen de linkerzijgevel van de woning staat een vrij nieuw houten tuinhuis. Dit doet dienst als berging voor de fietsen en tuinspullen.

Tenslotte…
De semibungalow is geheel voorzien van dubbelglas en geïsoleerd volgens de in 1985 geldende normen. Recent is de spouwmuurisolatie vervangen en het hele dak geïsoleerd. In nagenoeg alle vertrekken zitten ventilatieroosters. Binnenwanden zijn afgewerkt met stuukwerk dan wel sierpleister. Inpandig is de woning in 2022 volledig nieuw in de verf gezet. En zoals gemeld is het buitenschilderwerk (bij wijze van spreken) nèt droog. De woning beschikt over een laadpaal onder de carport.
In de gemoedelijke buurt heerst een sfeer van betrokkenheid. Iets dat de laatste bewoner erg kon waarderen. Ze heeft er al die jaren fijn gewoond, hier aan de rand van ’t Wolferink. Met een prima ontsluiting richting de ringweg rond Haaksbergen én naar het dorpshart (vijf fietsminuten). Ook het platteland tussen St. Isidorushoeve en Haaksbergen is vlakbij. Fijn als je houdt van wandelen of fietsen. In de buurt bevinden zich een basisschool, supermarkt en verzamelpraktijk voor huisartsen.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1985
- perceeloppervlakte 456 m²
- inhoud circa 506 m³
- energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.