Kamperfoelie 2, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 576 m3
  • Woon opp.: 131 m2
  • Perceel opp.: 400 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: vrijstaand steen  (1)
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: twee onder een kapwoning
  • Bouwjaar: 2006
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
  • Dak: schilddak
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 2412
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Privacy, groene omgeving, royale stenen schuur
Karakteristiek gezinshuis met veel leefruimte in de Hassinkbrink

Dat deze uitstekend onderhouden twee-onder-eenkapper niet doorsnee is, zie je al aan de buitengevels. De brede gebogen erker en het fraaie metselwerk geven dit huis zijn markante uitstraling, met een knipoog naar de jaren dertig. En dan ben je nog niet eens binnen geweest om te ervaren dat er véél leefruimte is. Er is nóg een verrassend extraatje: een royale, vrijstaande stenen schuur, opgedeeld in een berging en een tuinkamer. Het geheel is gelegen op een ruime hoekkavel met véél privacy. Kortom: Kamperfoelie 2, daar is het goed toeven!

Meteen oké
Voor de huidige bewoners voelde deze helft van een dubbele woning gelijk goed bij de bezichtiging in 2015. In ruimte gingen ze er destijds flink op vooruit. Mooi voor een gezin met twee opgroeiende dochters. Tel daarbij op de veilige looproute naar de nabijgelegen basisschool, kinderopvang vlakbij en een fantastisch speelterrein om de hoek. De meiden hebben het er al die jaren prima naar de zin gehad. En hun ouders trouwens ook. “De sfeer in de buurt, waar nog veel mensen van het eerste uur wonen, is heel prettig. Buurtbewoners kennen elkaar, zijn betrokken en behulpzaam waar nodig. Ze houden van gezelligheid, zonder elkaar te overlopen. Iedereen wordt hier in diens waarde gelaten.”

Oprit & hal
We beginnen op de flinke eigen oprit van gebakken klinkers. “Een carport wilden we hier nog bouwen… Zijn we niet meer aan toe gekomen.” Achter de voordeur (in de zijgevel) is een lichte hal gelegen. Hier zien we een keurige, tijdloze toiletruimte, met hangtoilet en fonteintje. Ook een royale trapkast bevindt zich in de hal en een meterkast. De vloer, belegd met warme natuursteenplavuizen, loopt door in de toiletruimte en trapkast. En vervolgens ook naar de living, de woonkeuken en bijkeuken. Dit schept op de begane grond een sfeervolle eenheid.

Living
De aan de straatzijde gelegen L-vormige living is ruim en aangenaam licht, mede dankzij de brede erker (met inbouwspots). Vanaf de overzijde is er nauwelijks inkijk. Net als de woonkeuken en bijkeuken is de living voorzien van vloerverwarming. En er staat een moderne houtkachel, want aan de knusheid van een echt vuurtje kan niets tippen. We lopen richting achtergevel, waar ensuite schuifdeuren (met glas-in-loodramen) de afscheiding vormen tussen living en woonkeuken. “Heel fijn met kinderen! Zijn er bijvoorbeeld vrienden op bezoek, dan trek je de deuren dicht en heb je ieder je eigen plek. Zitten wij gezellig aan de keukentafel te praten, terwijl onze dochters tv kijken in de woonkamer.”

Woonkeuken & bijkeuken
De zonder meer ruime woonkeuken is uitgevoerd in strak-moderne stijl, met offwhite fronten, rvs grepen en een zwart granieten werkblad. Tijdloos, neutraal en dus heel lang mooi. “Dat geldt eigenlijk voor alles in dit huis. Door de vorige, eerste bewoners is écht goed nagedacht over het interieur!” Boven de extra brede inductiekookplaat is een strakke rvs afzuigkap geplaatst. Verder zijn er brede lades. De lange eettafel kan er met gemak staan. Via de glasrijke achtergevel, met dubbele openslaande tuindeuren, kijk je mooi de tuin in. De woonkeuken geeft toegang tot de aangrenzende bijkeuken, ook weer echt ruim. Onder een flink werkblad (met spoelbak) is plek voor de wasmachine en de droger. De wanden van de bijkeuken zijn halfhoog betegeld. En er is een handige schuifkastenwand. Via de buitendeur stap je zó de tuin in.

Tuin
De zonnige, vrije achtertuin is ingericht op heerlijk relaxen. De tuin bestaat grotendeels uit bestrating (een combi van rode gebakken klinkers en XL donkergrijze tegels) en verder uit gazon en borders met vaste planten. Tegen de schutting langs de Clematis hebben de huidige bewoners leilindes geplant. Aan de andere kant van de schutting ligt een brede strook openbaar groen met gras en enkele bomen. Dit zorgt voor veel privacy in de tuin. Er zijn meerdere terrassen. Om te beginnen pal tegen de achtergevel. Dan een ietwat verhoogd terras grenzend aan de tuinkamer. Een derde terras, achter in de tuin, is overdekt. Je kunt altijd ergens in de zon óf schaduw zitten. Voor het ultieme genieten moet je volgens de huidige bewoners in de royale tuinkamer zijn, verbonden met de tuin door middel van een glasrijke gevel. “De tuindeuren wagenwijd open en dan lekker voetbal of F1 kijken op tv… Perfect!”

Vrijstaande stenen schuur
De zeer royale vrijstaande schuur achter in de tuin, opgetrokken in spouw, is geheel geïsoleerd. Oorspronkelijk was dit een garage/werkplaats. De vloer is belegd met antracietkleurige betontegels. En er is krachtstroom aanwezig. De oorspronkelijke aluminiumroldeur (elektrisch, op afstand bedienbaar) is intact gebleven. En zoals hiervoor vermeld is van de voormalige carport een overdekt terras gemaakt. Plaatsing van een tussenwand in deze schuur heeft aan de tuinzijde een fijne, ruime tuinkamer opgeleverd. Het achterste gedeelte is in gebruik als fietsenberging/opslagruimte. Bovendien is de schuur voorzien van een toiletruimte met fonteintje. Dit alles maakt het bouwwerk eventueel ook geschikt voor andere doeleinden. Wat te denken van een praktijkruimte, salon, kantoor-aan-huis, atelier? Overigens is er zowel nabij de schuur (ingang Clematis) als aan de voorzijde van de woning een achterom in de vorm van een afsluitbare houten poort. Voor de opslag van haardhout is er een bescheiden houten overkapping.

Eerste verdieping & zolder
Terug naar de hal waar we begonnen en vervolgens via de gerenoveerde trap (pvc in eikenlook) naar de eerste verdieping. Aan de lichte overloop grenzen drie slaapvertrekken (alle belegd met hetzelfde laminaat) en een badkamer. De aan de voorzijde gelegen ouderkamer is zonder meer ruim. Datzelfde geldt voor de tweede slaapkamer. Zelfs het kleinste slaapvertrek valt ruim uit. Alle drie kamers zijn voorzien van rolluiken en inzethorren. Dan de badkamer: ook hier weer een tijdloze uitvoering in offwhite, zand en donkerbruine accenten. Gewoon strak, smaakvol en altijd mooi! Er is een ligbad, een inloopdouche met glazen wanden, een wastafel, een vaste badkamerkast en een hangtoilet. Ook ligt er vloerverwarming. Het draaikiepraam is voorzien van privacy-glas. Een witgelakte open trap leidt naar de zolderetage. Dit is één grote ruimte, superstrak afgewerkt en voorzien van verlichte opbergruimte achter de knieschotten. De cv-ketel, zonneboiler en de omvormer voor de zonnepanelen zijn op de zolder geïnstalleerd. Verder is er een werkplek ingericht. Daglicht komt binnen via een dakraam. Bij vergelijkbare huizen in de buurt is een dakkapel of tuimeldakraam geplaatst. Dit heeft een mooie extra (slaap)kamer opgeleverd.

Tenslotte …
We hebben het hier over goed geïsoleerd huis: dak, spouwen, vloer, HR+ glas. De 14 zonnepanelen op het dak (2023) leveren ruimschoots de eigen groene stroom. Binnenwanden beneden én boven zijn gestuukt en afgewerkt met muurverf in neutrale kleuren. Vensterbanken zijn van natuursteen. En er is veel vaste kastruimte.
Deze locatie kent een prima ontsluiting via de Oleander naar de Noordsingel en vervolgens alle richtingen op. Via de nabijgelegen Raaweg ben je vrij vlot in hartje Haaksbergen. En nóg sneller in de Veldmaat, met een compleet wijkwinkelcentrum en de sportaccommodaties van De Greune (tennis, padel, voetbal, handbal).

“Tja, nu we bezig zijn met de verkoop kijk je er toch weer bewuster naar dit huis. En dan vragen we ons soms hardop af: ‘Waarom gaan we hier eigenlijk weg?’. Alles mooi voor elkaar, ruimte, vrijheid. Toch wilden we altijd nog de stap zetten naar een vrijstaande woning met een gróte tuin. Die kans hebben we nu gepakt, ook weer in déze wijk.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2006
- perceeloppervlakte 400 m²
- inhoud circa 576 m³
- energielabel A

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.