Zieneschstraat 12, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 249.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 302 m3
 • Woon opp.: 74 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
 • Garage: vrijstaand hout  (1)
 • Tuin: 200 m2
Appartement
 • Soort: maisonnette
 • Bouwjaar: 1957
 • Verdieping: 2
 • Woonlagen: 3
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 1302
 • Slaapkamers: 1
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Bijna midden in het centrum, vleugje nostalgie
Verrassend ruim hoekappartement, mét vrije tuin

Markant op een ingetogen manier, dat kun je zeggen over dit uit zes appartementen bestaande complex. Het staat bekend als ‘de eerste flat van Haaksbergen’. Speciaal voor haar medewerkers liet fabrikant Odink & Koenderink deze ‘flat’ bouwen in 1952. Want ook toen was woonruimte schaars. Qua architectuur zijn de gevels van het complex kenmerkend voor de Wederopbouwperiode. Ook het pannendak is niet-alledaags voor een flat. Van buiten retro dus, maar het wooncomfort voldoet aan de eisen van deze tijd.

Gerenoveerd
Het hoekappartement Zieneschstraat 12 (de grootste van de zes) telt drie (!) verdiepingen, beginnend op de tweede bouwlaag van het complex. Via een betonnen trap opzij van het gebouw kom je ‘buitenom’ bij de ‘voordeur’ die dus aan de achterzijde zit. “Een eigen opgang, dat is prettig”, vindt de huidige bewoner die sinds 2000 eigenaar is van dit appartement. Wat hem destijds aansprak was de ligging, bijna midden in het dorp en toch lekker rustig. En dan de ruimte: écht prima voor een een-of tweepersoonshuishouden. Ook de vrije tuin (bijna 200 m2) die tot het appartement behoort vond en vindt hij een pluspunt. Voor hij er ging wonen is het appartement grondig gerenoveerd. “Compleet gestript! Keuken, toiletruimte en badkamer zijn gemoderniseerd. Elektriciteit, waterleiding en afvoer zijn vernieuwd. Binnenwanden zijn gestuukt. Op de woonetage is een massief eiken vloer aangebracht en zijn paneeldeuren geplaatst”, somt hij op. Via de VvE is het gehele appartementencomplex voorzien van kunststof buitendeuren, -kozijnen en (draaikiep)ramen met HR++ glas. Het glas bevat interne jaloezieën. Voor alle ramen, inclusief voordeur, zitten elektrische rolluiken (deels op afstand bedienbaar).

Hal
En dan nu een kijkje binnen. De (kunststof) voordeur is voorzien van dubbelglas in streepmotief. Gelijk rechts in de hal is de keurige toiletruimte (hangtoilet), uitgevoerd in wit en zwart. De hal is belegd met sfeervol massief eiken parket (brede vloerdelen) dat doorloopt richting keuken en woonkamer. Een paneeldeur met glas-in-loodraam scheidt de hal van de keuken.

Keuken & woonkamer
De open keuken, gelegen aan de achterzijde, is uitgevoerd in landelijke stijl, met lichte fronten en een donkergrijs werkblad. Er wordt gekookt op inductie. Vanaf de keukentafel kijk je uit over het dorp. Aan de straatzijde is de vrij ruime zithoek ingericht. Het is er aangenaam licht, dankzij een groot raam aan de voorzijde en een extra zijraam. Je zit er lekker vrij, met uitzicht op de wijk. In de strakke schouw is een sfeerhaard op gas gebouwd. De lichte wanden combineren mooi met de warme eiken vloer. Het plafond is afgewerkt met een sierlijst. Airco houdt deze etage lekker koel.

Slapen & baden
Terug naar de hal en vervolgens een etage hoger. De lichte overloop telt een ruim slaapvertrek met aangrenzend een werkkamer, een eveneens ruime badkamer, een aparte wasruimte en een flinke vaste kast. Slaap- en werkkamer, gescheiden door een gebogen toog, bevinden zich aan de voorzijde. Ook hier zorgt airco voor verkoeling in warme zomers. De badkamer, tijdloos uitgevoerd in offwhite tinten, heeft een ligbad, een hangtoilet en een brede wastafel met zwarte kastenombouw-op-maat en luxe spiegel. De van dimbare inbouwspots voorziene badkamer heeft een verrassend extraatje: een infraroodsauna. Tenslotte de wasruimte, waar op een verhoogd plateau de wasmachine en de droger staan. Een luik met vlizotrap op de overloop geeft toegang tot een vrij ruime zolder. Tot nu toe is deze altijd gebruikt als opslagruimte. Ook de cv-ketel is op de zolder geïnstalleerd. Dankzij de redelijk hoge nok kun je er rechtop staan en dat biedt wellicht mogelijkheden voor andere bestemmingen.

Berging, schuur & eigen tuin
Nu naar buiten. Achter het appartement bevindt zich een dubbele stenen berging, ook weer in originele jaren vijftigstijl. Eén helft behoort tot Zieneschstraat 12, de andere is van de buren. Er is plek genoeg voor fietsen, een werkbank en opslag van spullen. Iets voorbij deze berging is de eerder genoemde tuin gelegen. Een mooi vrij perceel van bijna 200 m2 met daarop een vrijstaande houten schuur, gebouwd op een stenen fundering. Eventueel geschikt als garage voor een kleinere auto. In de voorgevel zitten dubbele openslaande deuren, in de zijgevel dubbele tuindeuren. De schuur vraagt wel om een opknapbeurt. De tuin bestaat uit een groot verhard terras en gazon. “Toch bijzonder, een bovenwoning mét eigen tuin. Het is hier rustig, je kunt er fijn zitten”, aldus de huidige bewoner. “Zelf heb ik deze tuin altijd zo gelaten. Maar kijk, verderop hebben buren in hún tuin een overkapping gebouwd.”

Tenslotte
Het appartementencomplex ligt op behoorlijke afstand van de openbare weg. Aan de voorzijde ligt namelijk een groot gazon met wat vaste beplanting. “Het is hier rustig wonen, zowel qua omgeving als binnen het gebouw. Je hoort weinig. En de sfeer tussen de bewoners is oké. Anders was ik hier natuurlijk nooit zo lang blijven wonen!” Waar de huidige bewoner ook blij van wordt, is zijn bescheiden energierekening. “Kunststof, dubbelglas. Het is een behaaglijke woning”, verzekert hij. “Ja, het hééft wat, dit gebouw met zijn nostalgische uitstraling.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1957
- inhoud circa 302 m³
- energielabel E

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern bureau gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.