Buurserstraat 179, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 650.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 602 m3
 • Woon opp.: 131 m2
 • Perceel opp.: 1370 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
 • Garage: vrijstaand steen  vrijstaand hout  (2)
 • Tuin: 1250 m2
 • Hoofdtuin: 1000 m2 , NOORDOOST
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1967
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 4
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Vlakbij het Buurserzand, de Buurserbeek én het centrum
Deze vrijstaande gezinswoning biedt ruimte én veel privacy

Wat een mooie plek om te wonen is dit, aan de rand van Haaksbergen, met aan de achterzijde het Buurserzand op loopafstand. Terwijl aan de voorzijde, nét over de es, de Buurserbeek door het groene landschap kronkelt. Hier heb je een vrij uitzicht, wat volgens het actuele bestemmingsplan zo blijft, juist om dit karakteristieke landschap te beschermen. Ook rondom deze in 1967 gebouwde woning is er volop ruimte. Tegelijkertijd is het hooguit vijf fietsminuten tot het centrum van Haaksbergen. Kortom: een toplocatie! Het huis is weliswaar onderhouden, maar vraagt wel om wat modernisering.

Verknocht
Vreselijk verknocht waren de oorspronkelijke en eerste bewoners aan hun huis. Het echtpaar wilde volop ruimte voor hun drie kinderen, die ieder over een eigen slaapkamer beschikten. Daarnaast was de enorme moestuin hun lust en hun leven. In de kelder was daarom volop ruimte voor de opslag van de oogst uit eigen tuin. “Het was een land vól verse groenten, aardappelen en fruit.”

Hal
Het huis is zowel bereikbaar vanaf de Buurserstraat als de Leemdijk en heeft aan beide zijden een royale eigen oprit met ruimte voor meerdere auto’s. Via de voordeur beland je in een ruime hal, belegd met Noorse lei in een warme kleurmelange. Gelijk valt de authentieke trapopgang op: een fraaie open wenteltrap met metalen spijlen en treden van hardhout. In de hal bevindt zich de toiletruimte. Eveneens vanuit de hal zijn de woonkamer én de woonkeuken te bereiken.

Woonkamer
De aangenaam lichte L-vormige woonkamer kan je gerust ruim noemen. Van geen enkele kant is er inkijk en je hebt hier dan ook veel privacy. De vloer is belegd met tapijt. Er is een traditionele schouw met een open houthaard en via dubbele openslaande deuren in de zijgevel loop je zó de tuin in. Richting de keuken zien we een handige en diepe provisiekast.

Woonkeuken & achter-entree
De woonkeuken is toegankelijk vanuit zowel de achter-entree, de woonkamer én vanuit de hal aan de voorzijde. De keurige maar gedateerde keuken vraagt om een make-over. Een raam aan de voorzijde biedt een prachtig uitzicht richting es. Verder is vanuit de keuken de royale kelder bereikbaar die beschikt over een opengaand raampje. Aan de keuken grenst ook nog een kleine hal, verbonden met de extra ‘voordeur’ in de zijgevel. Hier is ook de meterkast ondergebracht. In de achter-entree is de Cv-ketel geïnstalleerd. Dit zou een ideale ruimte zijn voor het realiseren van een bijkeuken.

Bovenverdieping
De fraaie open wenteltrap in de hal leidt naar de zeer ruime en lichte overloop, met een balkon aan de voorzijde. De wanden bestaan uit schoonmetselwerk. Deze etage telt vier slaapkamers en een ruime badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van een wastafel(aansluiting) en een vaste kast. Vanuit de badkamer en één van de slaapkamers is een groot overdekt balkon aan de achterzijde bereikbaar. De was drogen, relaxen… het balkon is multifunctioneel. De badkamer heeft twee wastafels, een doucheruimte, een zitbad, een toilet en een aansluiting voor de wasmachine, maar een update is ook hier aan de orde.

Zolder
Via een luik met vlizotrap op de overloop kom je op de grote zolder, met hoge nok. Deze verkeert nog in oorspronkelijke staat. Wie behoefte heeft aan extra kamers, die mogelijkheid is er hier zeker! Op de overloop is voldoende ruimte voor het realiseren van een vaste trap naar de zolder waar minstens twee kamers zijn te maken, met tuimeldakraam óf met een dakkapel.

Twee garages
Een royale, vrijstaande stenen garage is via een afsluitbare poort (de achterom) verbonden met de woning. De garage bestaat uit twee afzonderlijke vertrekken, beide verwarmd. De fietsenberging aan de voorzijde heeft een uitstortgootsteen en is toegankelijk via een loopdeur in de zijgevel. In het achterste en grootste gedeelte heeft altijd de auto gestaan. Deze ruimte is voorzien van een metalen kanteldeur en heeft bovendien een loopdeur in de zijgevel. Aan het begin van de oprit vanaf de Leemdijk staat een vrijstaande houten garage, de plek voor de tweede auto. Ook deze heeft aan de voorzijde een metalen kanteldeur en in de zijgevel een loopdeur.

Tuin
De uitgestrekte achtertuin kent een fantastische vrijheid. De tuin bestaat uit een XL-gazon, onderbroken door een ‘dwarse’ border die voor extra privacy zorgt. Dit geeft de tuin een besloten karakter. Pal langs de Leemdijk vormen volwassen bomen een natuurlijke, groene afscheiding. De appelbomen achterin zijn de stille getuigen van de tijden waarin de moestuin een hoofdrol speelde. Op het terras pal tegen de achtergevel is het heerlijk relaxen.

En dan nog even dit…
Het huis heeft hardhouten kozijnen en ramen die recent zijn geschilderd. Er is spouwmuurisolatie aangebracht en de benedenverdieping is voorzien van dubbelglas. Deze royale vrijstaande gezinswoning heeft een unieke ligging. Voor wandelen (met of zonder hond), fietsen, joggen is Buurserstraat 179 een geweldig vertrekpunt. En dan de ruimte achter de woning. Voetballen, ravotten, een sier- en/of een moestuin, een zwembad, het houden van dieren, op eigen terrein je caravan of camper stallen. Het zijn zomaar wat suggesties.
De directe omgeving kenmerkt zich tenslotte door flinke kavels met meest vrijstaande huizen. Variërend van vooroorlogs tot vrij recent. De sfeer in de buurt is gemoedelijk.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1967
- perceeloppervlakte 1.370 m²
- inhoud circa 602 m³
- energielabel D

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.