Nieuwbouw | Burbach Makelaars | Uw makelaar in Haaksbergen

Nieuwbouw – Burbach Makelaars in Haaksbergen

Wij denken graag met u mee over nieuwbouwplannen in Haaksbergen

De aankoopmakelaars van Burbach Makelaars in Haaksbergen helpen u bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om het aankopen van een nieuwbouwwoning. In een persoonlijke sfeer, want daar houden wij van. We hebben veel kennis en ervaring om met u te delen. Dat maakt Burbach Makelaars tot de juiste partij voor een vrijblijvend, eerlijk en professioneel advies.

Woonvisie gemeente Haaksbergen

Maar er is nóg een reden waarom wij u graag willen ontmoeten. Wij zijn erg benieuwd naar de werkelijke woonbehoeften van de inwoners van Haaksbergen. In Haaksbergen liggen verschillende nieuwbouwprojecten op stapel. Dat is goed nieuws voor onze mooie gemeente! Uw woonbehoeften in combinatie met onze expertise maakt Burbach Makelaars de juiste adviseur voor de gemeente Haaksbergen wat betreft de Woonvisie.

Huidige nieuwbouwprojecten in Haaksbergen

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over bouwprojecten of over bouw in eigen beheer. De aankoop van een ander woonhuis gaat niet over één nacht ijs. Er komt immers het één en ander bij kijken:
  • Welke nieuwbouwwoning sluit aan bij mijn (toekomst)verwachtingen?
  • Hoe regel ik mijn financiering?
En in het geval dat u al een eigen woning heeft:
  • Wat brengt mijn eigen woning in de huidige markt op?
  • Hoe en wanneer zet ik deze in de verkoop?

Burbach Makelaars werkt samen met professionele partners. Opgeteld hebben we veel expertise in huis over de woningmarkt in de meest brede zin van het woord. Niet voor niets kiezen veel (tevreden) klanten voor het makelaarskantoor met het grootste marktaandeel binnen Haaksbergen.

Burbach Makelaars in Haaksbergen staat voor u klaar

Benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u weten wat Burbach Makelaars hierin voor u kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op en wij plannen graag een afspraak met u in.

FAQ Burbach - nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning verschilt van het kopen van een bestaande woning. Dit roept vanzelfsprekend een aantal vragen op. Wij van Burbach Makelaars in Haaksbergen hebben hieronder alvast een aantal vragen beantwoord.

Wat betekent een optie?

Een optie neemt u op een nieuwbouwwoning die aan uw wensen voldoet. Een optie verplicht u tot niets. De nieuwbouwwoning wordt namelijk tijdelijk voor u gereserveerd. Dit kunt u in de meeste gevallen kosteloos doen.

Een optie kunt u zien als een ‘bedenktijd’ waarbinnen u een aantal zaken op een rijtje zet. In deze periode kunt u een aantal zaken onderzoeken, zoals de financiering, het aanpassen van de woning en het eventueel verkopen van uw huidige woning.

Vanaf wanneer kan ik beslissen om te kopen?

Er zijn een aantal zaken die prettig zijn om voor de koop duidelijk te hebben:

  1. Hoeveel kunt u lenen en wat zijn de bijbehorende maandlasten;
  2. Hoeveel brengt uw eigen woning op in de huidige markt (indien van toepassing).

In overleg is het soms mogelijk een langere optie te krijgen op een nieuwbouwwoning, zodat u in de tussentijd de mogelijkheid heeft om uw eigen woning te verkopen.

Zodra u meer duidelijkheid heeft en de optie wenst om te zetten in aankoop van de nieuwbouwwoning, dan wordt er een koop-/aannemingsovereenkomst opgesteld.

Wat staat er in een koop-/aannemingsovereenkomst?

In deze overeenkomst staan alle afspraken over de bouw en de betalingen van de nieuwbouwwoning.

Wat is de startdatum van de bouw van de nieuwbouwwoning

Het moment van start bouw wordt in de koop-/aannemingsovereenkomst opgenomen. Vaak wordt er gestart nadat een bepaald deel van het nieuwbouwplan is verkocht en uiteraard nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is goedgekeurd.

Vanaf welk moment moet ik betalen?

In de koop-/aannemingsovereenkomst worden de afspraken over de betalingen vastgelegd. Zodra de financiering rond is en de overdracht bij de notaris is geregeld zal doorgaans de eerste termijn van de grond worden verrekend. De overige termijnen worden verrekend wanneer deze werkzaamheden gereed zijn.